Usein kysytyt kysymykset

Voiko myyntituotteen aikajaottelu muuttua kesken sopimuskauden?

Kyllä voi. Verkkoyhtiö määrittelee aina käytettävät aikajaottelut. Myyntiyhtiön tuotteiden (esim. kausi- ja yöpäiväsähkö) aikajaottelut määräytyvät aina sen verkkoyhtiön aikajaottelun mukaan, jonka alueella sähkönkäyttöpaikka sijaitsee. Lännen Omavoiman päätoimialueella Rauman Energia ja Vakka-Suomen Voima määrittelevät, milloin käytät kausisähkössä talviarkipäivän sähköä ja milloin muun ajan sähköä tai milloin käytät yöpäiväsähkössä päiväsähköä ja yösähköä. Mikäli verkkoyhtiö poistaa käytöstä esim. arkipyhähinnoittelun, niin myyntisopimus jatkuu silti normaalisti mahdollisen määräajan loppuun asti.

Voiko muuttoilmoituksen tehdä takautuvasti?

Ei voi. Ilmoitus on tehtävä aina itse tai valtakirjalla aina kun muuttaa uuteen asuntoon tai asunnosta pois. Muutot tulee ilmoittaa asiakaspalveluumme pari viikkoa ennen muuttoa. Ilmoitus postiin tai maistraattiin ei kulkeudu meille.

Mikä tuote on kannattava minulle?

Yleissähkö, jos kulutus on alle 10 000 kWh vuodessa, tätä enemmän kuluttavalla kausisähkö. Mikäli talossa on maalämpö, yleensä kannattaa ottaa kausisähkö. Löydät lisätietoa Tuotteet ja palvelut –osiosta. Asiakasneuvojamme opastavat oikean tuotteen valinnassa.

Sähkösopimuksen irtisanomisaika

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanomisaika on 14 vrk. Määräaikainen sähkösopimus on voimassa ennalta sovitun määräajan mukaisesti ja irtisanottavissa sopimuskauden jälkeen 14 vrk:n irtisanomisajalla.
Toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia ovat OMA Huoleton ja OMA Spotti. OMA 24 kk ja Oma KOTO Sähkö ovat määräaikaisia sähkösopimuksia.

Tuleeko ylimääräistä maksua, mikäli ostaa sähkönsä muualta?

Ei tule. Lisätietoa sähkökaupan kilpailuttamisesta Energiateollisuuden sivuilla.

Miksi Lännen Omavoima laskuttaa sähkönsiirrosta?

Lännen Omavoima hoitaa Vakka-Suomen Voiman ja Rauman Energian verkkoalueilla sähkönsiirron laskuttamisen. Näin myös siinä tapauksessa, että olet vaihtanut sähkönmyyjää.

Mistä sähkölaskuni koostuu?

Sähkölasku muodostuu kolmesta eri osasta: sähkön myynnistä, sähkön siirrosta ja veroista.

Sähkön myyntihintaan sisältyy perusmaksu ja energian kilowattituntihinta. Sähkön myyntihinnan hinnoittelu- ja laskutusperusteena on käytetty sähköenergia. Myyntihintaan sisältyy sähkön myyntiyhtiön energian hankintakustannus.

Sähkön siirtohinta muodostuu pääsulakkeen koon mukaisesta perusmaksusta ja siirretyn energian kilowattituntihinnasta sekä sähköverosta ja arvolisäverosta. Sähkön siirto tarkoittaa sähkön kuljettamista sähköverkon kautta kuluttajalle käytettäväksi. Siirrosta vastaa paikallinen verkkoyhtiö, jonka alueella kotisi sijaitsee. Verkkoyhtiö huolehtii sähkömittarien luennasta ja lukemien tallentamisesta laskutusta varten.

Sähköstä maksetaan arvonlisäveroa 24 %.

Miksi maksan perusmaksuja?

Sähkönsiirron perusmaksuilla asiakas maksaa oman osuutensa kantaverkkomaksuista, verkon ylläpidon, sähkön toimitusvarmuuden ja mittarilukemien käsittelyn kustannuksista.

Sähkön myynnin perusmaksuilla katamme asiakkaan sähkönkäyttötietojen käsittelystä, laskujen tekemisestä ja lähettämisestä sekä laskutustietojen ylläpidosta aiheutuvat kulut.

Omaa Voimaa